Wegversmalling op Dordtse Oranjelaan en Merwedestraat

0
256
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Om het hardrijders op de Dordtse Oranjelaan moeilijker te maken, heeft de gemeente Dordrecht sinds kort een wegversmalling geplaatst. Dat is richting de Staart gedaan ter hoogte van het benzinestation.

Alle auto’s die komend vanuit de stad vanaf de stoplichten langs het benzinestation rijden, moeten in de nieuwe situatie de rechterrijstrook op en vervolgens, vlak voor de rechterrijstrook overgaat in de busstrook, weer naar links.

Op de Oranjelaan zijn in de afgelopen jaren verschillende ongevallen gebeurd. In december vorig jaar ging het helemaal mis, toen de destijds 33-jarige Errol B. uit Zwijndrecht een 60-jarige fietser doodreed.

Ook op de Merwedestraat is, na de kruising met de Maasstraat, op dezelfde manier ingegrepen.

De route via Oranjelaan en Merwedestraat wordt ook veel door Papendrechters gebruikt die met de auto naar de Dordtse binnenstad gaan.

Dit is een artikel van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.