Drechtstreek speelt gelijk tegen Haastrecht

0
221

HAASTRECHT – Op een zeer winderig, open veld in Haastrecht moest Drechtstreek zich tevreden stellen met een 2-2 remise. Twee keer kwam Drechtstreek aan de leiding maar Haastrecht kwam ook twee keer terug. Achteraf konden beide clubs tevreden zijn met elk een punt.

Al na 10 minuten eindigde een fraaie combinatie op links tussen Nik Semcesen en Koen Lighaam in een voorsprong voor Drechtstreek. Semcesen legde de bal goed klaar voor Lighaam die de bal in de verre hoek achter doel Thomas Groenendijk kon plaatsen. Hierna hielden beide ploegen hun kruit droog al waren er aan beide kanten wel kansen. Zo liet invaller Drechtstreek doelman Jaiden Tolenaar zien wat hij in zijn mars had. Bij diverse aanvallen van Haastrecht wist hij uitstekend in te grijpen en maakte hij indruk met zijn snelle reacties. Kort voor rust was een schot van Rogier Schröder doeltreffend. Hij bracht de 1-1 ruststand op het bord.

Dubieus
In de tweede helft was de wedstrijd nog maar nauwelijks begonnen of Nik Semcesen schoot de 1-2 in de korte hoek op een voorzet van Delano van Herwijnen. Haastrecht liet zich niet onbetuigd en knokte hard om weer aansluiting te vinden. Met de wind mee zette Haastrecht vol in op de aansluitingstreffer en die kwam dan ook in de 62e minuut van de voet van Kelvin Poot: 2-2. Beide ploegen werkten hard maar niemand verdiende de schoonheidsprijs. Na het zoveelste dubieuze vlagsignaal van de Haastrecht vlagger ontstond even wat tumult op het veld. Haastrecht doelman Groenendijk torpedeerde de doorgebroken Nik Semcesen ruim buiten zijn strafschopgebied, maar omdat scheidsrechter John van der Meulen er voor koos het buitenspel signaal te volgen, hield hij zelfs zijn kaarten op zak.

Ongeveer vijf minuten voor het eind van de wedstrijd lag het spel enige tijd stil na een zware knieblessure van Daeley van der Graaff die kort daarvoor was ingevallen. Van der Graaff werd per brancard naar de kleedkamer gebracht. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd slaagde geen van de ploegen erin om nog te scoren en zo verdienden beide elftallen één punt.

Drechtstreek komt hiermee op een puntentotaal van vier en Haastrecht op vijf. Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen Groot Ammers. Aanvang 14.30 uur.