Praatpaal Papendrecht: karter en oude schuren

0
376
René van Engelen, foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Dinsdag om 20 uur is er een nieuwe aflevering van het programma Praatpaal Papendrecht. Ook ditmaal komen er meerdere onderwerpen aan bod.

In het eerste uur is karter Thijn Versloot te gast. “Volgend jaar wil ik graag NK senior (pro’s) Formula karting rijden. Dat zijn 10 races in een jaar. Mijn doel is om daar elk weekend hoog te finishen (in de top 16).” En zo heeft Thijn nog meer ambities. De 15 jarige Papendrechtse kartcoureur is daarom ook op zoek naar sponsoren.

Thijn Versloot, foto: aangeleverd

In het tweede uur is er een telefonisch interview met Wietse Haitsma. Voor zijn afstudeeronderzoek (master Architectuur) aan de TU Delft is Haitsma bezig een inventarisatie te maken van houten schuren in de Alblasserwaard, met name oudere industriële schuren, zoals van scheepswerven of opslagplaatsen voor geproduceerde spullen of hout. Hij zoekt o.a. meer informatie over het nog bestaande schuurtje op het Pot-terrein in Kinderdijk. Hij gaat daar uiteindelijk een ontwerp voor maken.

Heeft u informatie voor hem? Mail dan naar schurenalblasserwaard@gmail.com.

Uiteraard zijn er ook weer de vaste programma onderdelen zoals de column van Peter de Liefde, Keek op de Week en het Nummer van de Week.

Praatpaal Papendrecht is lokaal praatprogramma over politiek, cultuur, wetenschap en levensbeschouwing van Gerrit de Ruiter, Peter de Liefde, Hans Hulswit en René van Engelen: dinsdag van 20:00-22:00 uur op Papendrecht FM 105, in de ether in de Drechtsteden en de Alblasserwaard op 105.0MHz., via de website van RTV Papendrecht en via uw digitale provider.