Tweede editie van Sterk Portret Papendrecht is groot succes

0
188
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Afgelopen zaterdag was de tweede editie van Sterk Portret; één van de activiteiten die in Papendrecht werden georganiseerd tijdens de Week van Ontmoeting. En met bijna 100 bezoekers kan wel gesproken worden van een geslaagde dag.

Om omstreeks 11:00 uur opende wethouder van het sociaal domein Jaco van Erk de dag door de eerste portretfoto te overhandigen aan het gezicht van de 2023 editie van Sterk Portret. Organisator Dick Groenendijk vertelt: “Als je zo’n dag organiseert, is het altijd spannend of er mensen komen en zo ja, hoeveel. Maar met bijna 100 bezoekers vond ik het een heel geslaagde dag. Ook van bezoekers hebben we veel positieve reacties gekregen. Niet iedereen kwam om op te foto gezet te worden, er waren ook bezoekers die alleen voor de gezelligheid langs kwamen.”

Praatje maken
“Door uitval wegens ziekte van één van de visagisten moesten mensen soms wel langer wachten voor ze aan de beurt waren om mooi opgemaakt te worden. Maar omdat Sterk Portret een activiteit is in de Week van Ontmoeting, was dit een uitgelezen moment om een praatje met andere bezoekers te maken”, voegt Groenendijk daar aan toe.

Sterk Portret is de Papendrechtse variant van het internationale project ‘Help-portrait’. Het idee erachter is dat iedereen een mooie portretfoto verdient, want dat geeft zelfvertrouwen en maakt mensen trots. De dag is van origine bedoeld voor mensen die het financieel minder breed hebben en daarom geen professionele portretfoto’s kunnen laten maken, maar mensen die om andere redenen geen portretfoto laten maken zijn ook welkom. Een team van enthousiaste en professionele fotografen en visagisten zet hun tijd vrijwillig in om een mooie portretfoto van bezoekers te maken.