Tweede Kamer: Chemours betaalt PFAS-schade

0
134
Foto: Hans Hulswit

REGIO – De Tweede Kamer wil de rekening van schade door verontreiniging met PFAS doorsturen naar chemiebedrijf Chemours in Dordrecht. Een motie daartoe van SP en PvdD is dinsdag door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen. Ook wil de gemeente Dordrecht het eigen gebruik van PFAS-houdende producten beperken.

Chemours werd eerder al aansprakelijk gesteld voor de schade die gemeenten in de omgeving hebben geleden door vervuiling met PFAS. Dat bepaalde de rechtbank Rotterdam eind september in een civiele zaak. Die rechtszaak was aangespannen door de gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden tegen Chemours en haar voorganger DuPont.

De Dordtse gemeenteraad nam dinsdag ook unaniem een motie van de PvdD aan om PFAS uit de eigen gemeentelijke organisatie te weren. Dat betekent dat de inkoop en het gebruik van PFAS-houdende producten door de gemeente Dordrecht zoveel mogelijk wordt vermeden en ontmoedigd.

Dit is een artikel van onze mediapartner RTV Dordrecht.