College betreurt verkorten van route van lijn 4/14

0
488
Foto: RTV Dordrecht

PAPENDRECHT – Tijdens de beeldvormende vergadering van de gemeenteraad heeft Ruud Lammers namens de fractie van Onafhankelijk Papendrecht vragen gesteld over het voornemen van Qbuzz om lijn 4/14 vanaf 10 december niet meer door te laten rijden naar winkelcentrum Wilgendonk.

In zijn antwoord liet wethouder Arno Janssen weten dat het college dit betreurt. De bus blijft wel de Stellingmolen aandoen, volgens de wethouder. Janssen voegde eraan toe dat lijn 416 ‘als het kan’ vaker zal gaan rijden. Deze buslijn rijdt vanuit Dordrecht via de Burgemeester Keijzerweg naar Alblasserdam.

De wethouder was kritisch over het ‘overmatige rendementsdenken (in) het huidige OV’. Volgens Janssen wordt hierover vanuit de Drechtsteden overleg gevoerd met de provincie.