Stijging aantal verkeerscontroles in Dordrecht in derde kwartaal

0
189

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht heeft in het derde kwartaal van dit jaar nog meer verkeerscontroles uitgevoerd. Verkeersoverlast, zoals agressief rijgedrag en te hoge snelheden, vormen een grote bron van ergernis. Daarom is de gemeente Dordrecht met ingang van dit jaar begonnen met het monitoren van de verkeersveiligheid in de stad.

In het derde kwartaal voerde de politie 26 extra geplande controles uit naast de dagelijkse controles. In het eerste en tweede kwartaal van dit jaar vonden er nog 18 verkeerscontroles plaats. Volgens de Monitor Verkeersveiligheid werden er in het derde kwartaal 50 boetes uitgedeeld aan automobilisten die te hard reden. De bestuurders reden tijdens de ‘extra controles’ tussen de 12 en 75 kilometer per uur te hard. Boetes van de vaste flitspalen vallen niet onder dit aantal.

In het derde kwartaal werden er ook 189 boetes uitgedeeld aan fietsers en bestuurders van motorvoertuigen die hun telefoon vasthielden in het verkeer. Fietsers konden hiervoor een boete van 140 euro tegemoet zien en bestuurders van motorvoertuigen een boete van 380 euro. Verder kregen 55 bestuurders een boete van 280 euro die door rood reden.

Burgemeester Wouter Kolff kondigt aan dat er ook de komende periode meer verkeerscontroles zullen zijn. Daarmee moet de pakkans worden vergroot met als resultaat een zo veilig mogelijk Dordrecht.

Dit is een verhaal van Erik van Krimpen voor onze mediapartner RTV Dordrecht.