Winst Drechtstreek op Groot-Ammers

0
246
Ronald Tomassen, foto: Piet van Beest

PAPENDRECHT – Na de vierde wedstrijd van het seizoen kon Drechtstreek drie punten bijschrijven na de verdiende overwinning op Groot-Ammers. De ploeg van coach Dennis Schoonewil bleek sterker dan de ploeg van Bertus van Schaik. Vanaf het begin van de wedstrijd toonde Drechtstreek strijdlust en al in de vierde minuut was men dicht bij een doelpunt.

Delano van Herwijnen bouwde over rechts aan een razendsnelle aanval op waarbij hij via een strakke kaatsbal met Luuk Bouw aan het begin stond van een aanval die zo maar het eerste doelpunt op had kunnen leveren. Helaas ging de bal in de afwerking net naast het doel van Groot-Ammers doelman Nick Schrijvers. De toon van de wedstrijd was hiermee wel gezet. Drechtstreek wilde aanvallen en slaagde er ettelijke keren in om gevaarlijk te worden voor het doel. Toch bleef een doelpunt uit omdat de scherpte voorin leek te ontbreken. Het duurde tot aan de 41ste minuut voordat de sterk spelende Nik Semcesen de 1-0 in kon schieten. Bij een afgeslagen aanval was hij zo scherp om uit de tweede lijn de 1-0 te scoren via een schuiver aan de binnenkant van de paal. Daarmee werd de ruststand op 1-0 bepaald.

Na rust leek Groot-Ammers vast van plan om zich niet gewonnen te geven, maar verdedigend stond Drechtstreek goed. De mannen van Groot-Ammers probeerden wel druk te zetten maar zij kwamen er domweg niet doorheen. Veel aanvallen werden al op het middenveld onschadelijk gemaakt. Halverwege de tweede helft was het Luuk Bouw die doelman Nick Schrijvers wist te passeren, nadat Nik Semcesen zich dichtbij het doel goed had vrijgespeeld. Bouw scoorde in een fase waarin Drechtstreek het initiatief weer helemaal terug had genomen. Toch bleef Groot-Ammers hard strijden voor de aansluitingstreffer en door de flinke druk ontstonden er tal van onderbrekingen wegens blessurebehandelingen van hardwerkende Drechtstreek spelers.

Ondanks het veldoverwicht van de thuisploeg bleef de tegenstander keihard knokken voor een doelpunt. Enkele minuten in de blessuretijd die de goed leidende scheidsrechter Bayram Cakir moest toevoegen wegens alle blessurebehandelingen, wist Sem van der Grijn nog de 2-1 te scoren maar Drechtstreek wist daarna met kalmte de voorsprong vast te houden.

Achteraf was de ploeg uiteraard blij met de driepunter maar coach Dennis Schoonewil liet blijken dat hij de score eigenlijk te mager vond in vergelijking met het vertoonde spel. Er had gewoon meer gescoord moeten worden, er waren immers kansen genoeg geweest.

Volgende week is er geen competitieprogramma, maar dan speelt Drechtstreek op eigen veld in de volgende ronde van het bekerprogramma tegen eersteklasser Sliedrecht. Aanvang van die wedstrijd aan de Parkweg is 14.30 uur.