Workshops wervend schrijven en ChatGTP

0
246

PAPENDRECHT – Vrijwilligerspunt Papendrecht, onderdeel van Sterk Papendrecht, biedt in de loop van de maand november een workshop aan met als titel ‘Wervend schrijven’. Daarnaast is er de workshop ‘Zelf aan de slag met CHaTGPT’. Beide workshops zijn bedoeld voor vrijwilligers van organisaties in Papendrecht. Deelname is gratis.

‘Wervend schrijven’
Op dinsdag 14 november van 19.30 tot 21.30 uur is er de workshop ‘Wervend schrijven’. Deze workshop wordt aangeboden door Vrijwilligerspunt Papendrecht in samenwerking met de Volksuniversiteit.

Vluchtig
In een tijd, waarin alles alsmaar vluchtiger wordt en er veel prikkels om ons heen zijn, is het steeds moeilijker om de aandacht van lezers vast te houden. Op een website blijven bezoekers bijvoorbeeld gemiddeld maar twee minuten hangen. Dus… hoe zorg je ervoor dat je een geschreven boodschap snel, maar toch compleet en helder overbrengt?

In de workshop ‘Wervend schrijven’ leren de deelnemers om met behulp van een aantal aandachtspunten korte, heldere teksten te produceren, waardoor de boodschap zoveel mogelijk mensen bereikt. Tijdens deze workshop maakt men kennis met de meest effectieve principes. Daarna kan men meteen aan de slag.

Voor deelnemers die daarna ook nieuwsgierig zijn naar meer, is er een vervolg. In drie lessen gaat men verder aan de slag en wordt de theorie in praktijk gebracht.

De workshop wordt verzorgd door Jet Hoogerwaard en vindt plaats op de locatie van de Volksuniversiteit Papendrecht.

‘Zelf aan de slag met CHaTGPT’
Op zaterdag 11 november van 10.00 tot 12.00 uur vindt de workshop ‘Zelf aan de slag met CHATGPT’ plaats. Ook deze workshop wordt aangeboden door Vrijwilligerspunt Papendrecht in samenwerking met de Volksuniversiteit.

Wat is ChatGPT?
ChatGPT is een chatbot die werkt op basis van kunstmatige intelligentie. Op de website van ChatGPT kun je allerlei vragen of opdrachten intypen, gewoon in het Nederlands. Binnen een paar seconden krijg je antwoord.
Zo kun je ChatGPT om feitjes en informatie vragen. Stel bijvoorbeeld vragen zoals: ‘Wat is kunstmatige intelligentie’, of ‘hoe schrijf ik een wervende tekst voor de workshop ‘Zelf aan de slag met ChatGPT’. Je krijgt dan meteen een uitgebreide en goede tekst.

Hoe kun je ChatGPT gebruiken?
Tijdens deze workshop maak je kennis met de fascinerende wereld van ChatGPT. Leer wat het precies is en hoe het werkt. Ontdek hoe je slimme prompts kunt gebruiken om de beste antwoorden te verkrijgen, waardoor je eigen werk aanzienlijk wordt vereenvoudigd. Kortom, een unieke gelegenheid om je kennis te vergroten en te profiteren van de vele mogelijkheden die ChatGPT te bieden heeft.

Om Papendrechtse organisaties te ondersteunen bij het werven van vrijwilligers, promoten van activiteiten en het profileren van hun organisatie biedt Vrijwilligerspunt Papendrecht deze workshop gratis aan. De workshop wordt verzorgt door Thomas van den Broek en vindt plaats op de locatie van de Volksuniversiteit Papendrecht.

Voor beide workshops is aanmelden noodzakelijk, want er is een maximum aantal deelnemers. Stuur een e-mail naar aanmelden@sterkpapendrecht.nl of bel 078 6154741.