Succesvolle deelname Cirkelloop van alleenstaande minderjarige asielzoekers

0
232

PAPENDRECHT – Aan de Seringenstraat in het voormalige Groene Kruis gebouw, wonen zo’n 50 alleenstaande minderjarige asielzoekers (kortweg ama’s genoemd). Deze jongens en meisjes in de leeftijd van 15 tot 18 jaar hebben vorige week dinsdag en donderdag bij Atletiekvereniging Passaat een tweetal trainingen mogen volgen.

Tijdens de trainingen waren de ongeveer 15 ama’s en enkele begeleiders vol enthousiasme bezig en hebben zij laten zien dat het verantwoord was om mee te doen met de 5 km van de Papendrecht Cirkelloop. Deze loop, de 3e keer alweer, waaraan hospice De Cirkel als goede doel is verbonden heeft afgelopen zaterdag 14 oktober plaatsgevonden bij AV Passaat.

Het resultaat mag er zijn. Alle deelnemende ama’s zijn ruim op tijd over de finish gekomen en de snelste van deze groep is zelfs 3e geworden in een tijd van 20.26 minuten. Hopelijk kunnen ze nog vaker al hardlopend ons dorp verkennen.