Wethouder opent expositie ‘Op weg’

0
220
Sjaak Maliepaard (links) en wethouder Arjan Kosten

PAPENDRECHT – Afgelopen woensdagochtend heeft wethouder Arjan Kosten (Onderwijs) de expositie ´Op weg´ geopend in de Grote Kerk. Hij deed dit in aanwezigheid van leerlingen van de Beatrixschool en andere belangstellenden.

De expositie bestaat uit schilderijen van kunstenaar en predikant Sjaak Maliepaard. Deze gaf het startsein voor de expositie door op de sjofar te blazen. Vervolgens kregen de kinderen van de Prins Florisschool een rondleiding langs de schilderijen en deden zij een puzzeltocht. In totaal bezochten de afgelopen week bijna 400 leerlingen van Papendrechtse basisscholen de Grote Kerk voor een rondleiding.

De expositie heeft ook veel andere belangstellenden getrokken. Eén van de organisatoren: “Mooi dat we op deze manier jong en oud mogen verwelkomen in de kerk en iets kunnen doorgeven van het evangelie!” De expositie in de Grote Kerk (Kerkbuurt 80) is nog te zien tot en met zaterdag 21 oktober. De openingstijden zijn: woensdag t/m vrijdag van 15.00-17.00 uur en 19.00-20.30 uur en zaterdagmiddag van 15.00-17.00 uur.