Drechtsteden Bachkoor zoekt zangers

0
167
Foto: aangeleverd

DRECHTSTEDEN – Op dinsdag 14 en 21 november worden in Dordrecht audities gehouden voor zangers die met het Drechtsteden Bachkoorkoor mee willen zingen.

Het Drechtsteden Bachkoor heeft de komende jaren interessante projecten op stapel staan. Op 13 april 2024 wordt er een concert georganiseerd in de Kunstkerk in Dordrecht, met als basis het motet Jesu, meine Freude van Bach. Daarin wordt samengewerkt met de Dordtse dichteres Merel Meijers (@dezusvanelmer) en de jonge cellist Alfian Emir Adytia, die ondersteund met live electronics zal improviseren op zijn instrument.

In juni 2024 zingt het koor in twee producties van het Bachfestival, waaronder de wereldpremière van een nieuw te maken muziekwerk van de 24-jarige componiste Anne-Maartje Lemereis. In 2025 zal het absolute hoogtepunt van Bachs oeuvre worden uitgevoerd: de Mis in b, beter bekend als de Hohe Messe.

Jonge mensen
Al deze plannen vragen een bredere basis aan zangers. Een belangrijke doelstelling van het Drechtsteden Bachkoor is om jonge mensen vertrouwd te maken met klassieke muziek en het werk van Bach. Daarom worden met name jongere zangers actief benaderd om te auditeren.

De afgelopen jaren heeft het Drechtsteden Bachkoor steeds ook samenwerking gezocht met de muziekafdeling van middelbare scholen en eerder dit jaar werd er samengewerkt met de Koorschool Dordrecht. Deze samenwerking wordt nu voortgezet door een aantal jonge zangers van de Koorschool een stageplek aan te bieden. Zij kunnen meezingen met het eerstvolgende project. Ervaren zangers uit het Drechtsteden Bachkoor zullen hen daarin begeleiden.

Waarom meezingen?
Omdat het Drechtsteden Bachkoor niet uitsluitend muziek van Bach zingt.
Vanwege de interessante projecten zoals in dit bericht al genoemd.
Als projectzanger ben je niet gebonden aan wekelijkse repetities.
Je bent bereid om je de muziek eigen te maken zodat je daarna als ensemble in een beperkt aantal repetities de uitvoering voor kunt bereiden onder leiding van Johannes Gierl (1991), een jonge en ambitieuze dirigent.

Uitgebreidere informatie en een aanmeldingsformulier is te vinden op de website van het Drechtsteden Bachkoor: www.drechtstedenbachkoor.nl