Aanmelding vrijwilligers voor ‘Vrijwilligersborrel’

0
140
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Ieder jaar op 7 december is het de Nationale Dag van de Vrijwilliger. Dat lijkt nog ver weg, maar toch zijn de voorbereidingen in Papendrecht al gestart. Het college van burgemeester en wethouders grijpt deze nationale dag graag aan om zijn waardering te uiten aan de vele inwoners van Papendrecht die vrijwilligerswerk doen.

In voorgaande jaren was het gebruikelijk om een Vrijwilligersontbijt te organiseren, maar dit jaar is gekozen voor een Vrijwilligersborrel in de avonduren. Hierdoor zijn schoolgaande- en werkende vrijwilligers ook in de gelegenheid om deel te nemen. De Vrijwilligersborrel zal plaatsvinden op woensdag 13 december. Het is de bedoeling dat de komende jaren om en om, een ‘ontbijt’ of een ’borrel’ zal plaatsvinden.

Vanaf 10 november kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor de Vrijwilligersborrel, maar allereerst wordt aan organisaties gevraagd of zij vrijwilligers willen voordragen voor deze activiteit. Janny Nijstad van Vrijwilligerspunt Papendrecht: “Organisaties die dat willen, mogen 1 of 2 vrijwilligers voorgedragen die bijzondere aandacht verdienen. Natuurlijk weten we dat alle vrijwilligers belangrijk en onmisbaar zijn in de Papendrechtse samenleving. Toch vragen we aan organisaties om vrijwilligers voor te dragen met een bijzonder verhaal. Of mensen die al zo lang mee lopen dat ze de schijnwerper verdienen. Het is niet verplicht, alleen organisaties die het leuk vinden om dit te doen kunnen reageren. Dat moet wel voor 3 november en er is een maximum. We willen ook nog ruimte overhouden voor de open aanmelding”. De voorgedragen vrijwilligers krijgen speciale aandacht tijdens het programma op 13 december.

Het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht organiseert de Vrijwilligersborrel. Besturen van een vereniging of stichting en vrijwilligerscoördinatoren kunnen met het hiervoor beschikbare aanmeldformulier hun vrijwilliger(s) voordragen. Veel organisaties hebben hierover al een e-mail ontvangen. Organisaties die nog geen e-mail hebben ontvangen mogen zich melden door een e-mail te sturen naar vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of te bellen naar 078 6154741.