Drukte voor platenzaak Velvet: een nieuw album van The Stones en een bezoek van Nielson

0
233
Nielson met fan, foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Platenzaak Velvet Music in Dordrecht had het druk deze vrijdag: het nieuwe album van The Rolling Stones kwam in de nacht van donderdag op vrijdag uit én niemand minder dan Nielson kwam vrijdagmiddag langs in de zaak om zijn album te signeren. “Ik had niet zoveel mensen verwacht, daar kan je alleen maar heel dankbaar voor zijn.”

Dertig platenzaken in Nederland bleven ‘s nachts open om The Rolling Stones fans te ontvangen. Ook bij Velvet in Dordrecht, gevestigd boven Het Magazijn, werd de release van het nieuwe album Hackney Diamonds gevierd. Zo’n veertig man was aanwezig om na 18 jaar nieuwe muziek van de Stones te horen. Volgens Peter Paul van der Hout was het evenement een groot succes: “Ik vond het echt heel tof. Om elf uur ‘s avonds ging de muziek aan en het beviel heel goed.”

Nielson
Na zo’n geslaagde nacht vond er als klap op de vuurpijl nog een signeersessie van zanger Nielson plaats. Niels Littooij, zoals zijn echte naam luid, bezoekt de Dordtse platenzaak regelmatig. Deze vrijdagmiddag stonden tientallen fans hem op te wachten. “Ik had niet zoveel mensen verwacht, want het is gewoon vrijdag overdag en ook nog eens slecht weer. Maar het stond mooi vol, dus daar kan je alleen maar heel dankbaar voor zijn”, aldus de bekende Dordtse zanger.

Nielson signeerde LP’s, CD’s en ging met zijn fans op de foto. Sommigen reisden zelfs het halve land door om de zanger in levende lijve te ontmoeten in Dordrecht. Voor Nielson is het een vanzelfsprekendheid om dit soort evenementen juist in zijn geboortestad te doen. “Ik ben hier geboren en getogen. Deze stad heeft mij alle faciliteiten gegeven die ik nodig had om te worden wie ik nu ben. Dit is gewoon waar ik thuishoor.”

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.