Drechtstreek uitgeschakeld door Sliedrecht

0
207
Timo Velberg, foto: Piet van Beest

PAPENDRECHT – Op een druilerig Oostpolderpark moest Drechtstreek zaterdag zijn meerdere erkennen in het twee klassen hoger spelende Sliedrecht. Na een 0-0 ruststand wist Sliedrecht een 0-3 overwinning binnen te halen. Sliedrecht kwam hiermee een ronde verder in de bekercompetitie en Drechtstreek is uitgeschakeld.

In de eerste helft ging Drechtstreek goed van start. Het was nauwelijks te merken dat de derde klasser het op moest nemen tegen eerste klasser Sliedrecht. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en Drechtstreek wist zelfs enkele goede kansen te creëren. Toch liet de Sliedrecht defensie zich niet verrassen en doelman Lukas Grizell hield zijn doel schoon. Het was Desley Tolenaar die het dichtst bij een doelpunt kwam, maar de rust werd toch bereikt met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft tapte Sliedrecht uit een vaatje. De ploeg was veel alerter en het duurde maar zeven minuten voordat Nordin el Hassani de 0-1 achter Alihan Ulusoy wist te werken. Vijf minuten later mocht Marciano Simonis via een strafschop de 0-2 binnen schieten. Over het toekennen van die strafschop mocht Sliedrecht niet mopperen, want voor velen leek dit een veel te strenge straf voor de uiterst lichte overtreding die eraan voorafging.

Kort daarna kende scheidsrechter Ron Collé opnieuw een penalty toe en Simonis tekende ook voor de 0-3. Drechtstreek coach Dennis Schoonewil, die gestart was zonder de vaste waarden Koen Lighaam en Luuk Bouw, bracht nog vijf wisselspelers in het veld, maar de ploeg kon geen vuist meer maken, al was Nik Semcesen dichtbij een tegendoelpunt. Ook een vrijde trap net buiten de zestien door Max Voogelaar kon maar net onschadelijk worden gemaakt.

Voor Drechtstreek zit het bekeravontuur van dit seizoen er op. Komende zaterdag speelt de ploeg in Zwijndrecht de uitwedstrijd tegen het als 2e geplaatste ZBC’97. Aanvang in Zwijndrecht om 14.30 uur.