A27 urenlang gestremd na brand in vrachtwagen

0
171
Foto: Rijkswaterstaat

REGIO – De A27 van Gorinchem richting Breda was van 07:30 tot 08:15 uur dinsdagochtend volledig afgesloten bij Nieuwendijk. Dit vanwege een brandende vrachtwagen bij Hank. Inmiddels is één rijstrook weer vrijgegeven. Rond 11:30 uur was de volledige weg weer vrij.

De vrachtwagen vatte rond 07:00 uur ’s ochtends vlam. Daarop werd in eerste instantie de rechter rijstrook afgesloten. Een kwartier later stond er al een file van zo’n zeven kilometer vanaf industriegebied Avelingen, goed voor ruim een halfuur vertraging.

Aanvankelijk verwachtte Rijkswaterstaat de weg rond 10:30 uur weer vrij te kunnen geven, maar die verwachting werd al snel bijgesteld toen bleek dat een tweede berger ter plaatse moest komen. Om 09:30 uur gaf Rijkswaterstaat aan uit te gaan van een eindtijd van 11:30 uur.

De trailer van de vrachtwagen is volledig uitgebrand. Wat in de trailer vervoerd werd, is niet bekend.

Omleiding
De volledige afsluiting van de snelweg leidde rond 08:00 uur tot veertien kilometer file. De ANWB waarschuwde op dat moment voor ruim anderhalf uur vertraging. Rond 10:00 uur was die file opgelopen tot maar liefst 21 kilometer.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.