Tweede etappe Tour de France Femmes door Alblasserwaard

0
281

REGIO – De tweede etappe van de Tour de France Femmes 2024 start op dinsdag 13 augustus op het Energieplein in Dordrecht en eindigt in Rotterdam. Hierbij rijden de renners ook door de Alblasserwaard.

Dat maakte de organisatie vandaag bekend tijdens een persconferentie in Parijs. Burgemeester Kolff en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam waren hierbij aanwezig.

De Tour de France Femmes duurt volgend jaar van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus. Er zijn acht etappes, waaronder drie in Nederland. Op 12 augustus staat Rotterdam-Den Haag op het programma. Op 13 augustus gaat het in een rit van 67 kilometer van Dordrecht naar Rotterdam en is er op dezelfde dag in Rotterdam nog een tijdrit van ruim 6 kilometer lengte.

“We zijn er trots op om onderdeel te zijn van de organisatie van de start van de Tour de Femmes 2024. Een unieke kans om onze stad en regio op een schitterende manier aan een internationaal publiek te tonen’, aldus de Dordtse burgemeester Wouter Kolff.

Samenwerking
De start in Nederland is een samenwerking tussen de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. De steden willen er een voor iedereen toegankelijk evenement van maken. Doel is ook om mensen enthousiast te maken voor de (race)fiets en aan te zetten tot bewegen. Lucinda Brand zal daarvoor namens Dordrecht ambassadeur zijn.

Start vanaf Energieplein
De tweede etappe vanaf het Energieplein gaat over een afstand van 73 kilometer. De wielrenners rijden van Dordrecht naar Rotterdam. De route gaat via Kinderdijk, de Alblasserwaard en de zuidelijke rand van Rotterdam. De finish is op de Boompjes in Rotterdam. De Tour de France Femmes eindigt op zondag 18 augustus op l’Alpe d’Huez.

Dit is een artikel van onze mediapartner RTV Dordrecht.