Open huis bij Variant Perspectief van Gemiva

0
139

PAPENDRECHT – Variant Perspectief, een locatie van Gemiva, opent op 8 november haar deuren voor belangstellenden. Tussen 9.30 en 11.30 uur ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij dit activiteitencentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking. Je vindt Variant Perspectief aan de Albert Schweitzerstraat 137 in Papendrecht (bij de Pieter Zeemanlaan).

Tijdens het open huis hebben bezoekers de mogelijkheid om aan te schuiven bij een activiteit. Cliënten en medewerkers staan klaar om belangstellenden te informeren over wat je kunt doen bij Perspectief. De ochtend wordt georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in Variant Perspectief, zoals mensen met hersenletsel en/of een lichamelijke beperking, naasten of zorgprofessionals.

Contact met lotgenoten
Variant Perspectief richt zich op mensen die blijvende gevolgen ondervinden van een aandoening of ongeval. “Meedoen in de maatschappij, contact met lotgenoten en ontmoetingen in een ontspannen omgeving staan bij ons voorop”, vertelt Ivonne Korporaal, die als begeleider in Perspectief werkt. “Wij volgen het proces vanaf het letsel, naar rouw en mogelijk acceptatie. Dat is voor iedereen een persoonlijk proces. Met elkaar kijken we naar de wensen van de cliënt, waarbij we ons vooral richten op de mogelijkheden.”

Verschillende activiteiten
Bij Perspectief kun je activiteiten doen als houtbewerking, mozaïek, koken en bakken, computerwerk of werken in wijkwinkel Fideel. Daarnaast is er een gespreksgroep en kun je gezelschapsspellen spelen. De locatie is onderdeel van Gemiva. Deze organisatie ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of ondersteuning nodig hebben.