Goed bezochte lezing over Biesbosch bij Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard

0
171
Foto: Staatsbosbeheer

PAPENDRECHT – Boswachter Harm Blom van Staatsbosbeheer maakte de toezegging om aanwezigen tijdens zijn lezing mee te nemen in de rijke en gevarieerde wereld van de Biesboschnatuur helemaal waar. Maar liefst 76 aanwezigen genoten van zijn lezing.

Iedereen kon merken dat hij met passie zijn werk doet en dat ook over weet te brengen. Prachtige foto’s ondersteunden zijn verhaal.

De Biesbosch is een uniek zoetwatergetijdengebied en daarmee uniek voor mens én dier. Ondanks de Deltawerken is er nog steeds sprake van getijden en heel veel dieren zijn hiervan afhankelijk. Dat is al ruim 600 jaar zo. In de laatste 20 jaar is er veel landbouwgebied teruggegeven aan het water. Dit in het kader van Ruimte voor de Rivier, Natuurontwikkeling en kleiwinning.

Daarmee is een grotendeels verdwenen schakel, het ondiepe intergetijdengebied, weer terug in het Biesboschgebied. Het is geweldig om te zien hoe de natuur hierop is ingesprongen. Geef water de ruimte en topnatuur volgt vanzelf. Zeker in een Deltagebied zoals de Biesbosch.