Mooie winst Drechtstreek op ZBC’97

0
206

ZWIJNDRECHT – In een doelpuntrijk duel tussen twee hardwerkende ploegen trok Drechtstreek na afloop aan het langste eind. De ploeg van coach Dennis Schoonewil kwam drie keer op achterstand maar ging wel met drie punten – na een uitslag van 3-5 – terug naar Papendrecht.

Vanaf de eerste minuut zette Drechtstreek flink wat druk op zijn tegenstander. Er ontstonden al snel enkele kansrijke situaties voor het doel van ZBC doelman Pim Versluis, met als gevolg enkele vroege hoekschoppen. Die leidden allemaal niet tot een doelpunt. Na ongeveer een kwartier was er een afstandsschot van Ton Groffen dat goed gestopt werd, maar opnieuw kwam er geen doelpunt uit. Ook al had Drechtstreek ik die fase van de wedstrijd duidelijk de leiding, tot scoren kwam men niet. Een aantal aanvallen van ZBC eindigde vooral ver over en naast het doel.

Ondanks het prima spel van Drechtstreek was het toch ZBC dat het eerste doelpunt scoorde. Liomar Jennie maakte de 1-0 nadat hij zich alleen ontdaan had van zijn tegenstanders en van ruim buiten de zestien in de uiterste hoek schoot en doelman Ulusoy kansloos liet. Dat leek op dat moment tegen de verhoudingen in, maar op het doelpunt was niets aan te merken. Kort voor rust maakte Koen Lighaam de gelijkmakende 1-1 op aangeven van Thijs den Dunnen.

Na rust kwam ZBC na drie minuten al weer op 2-1 door een fraai doelpunt van Rayson Koeiman. Kort daarna was Nik Semcesen dicht bij de gelijkmaker na een goede pass van Koen Lighaam, maar zijn schot eindigde op de lat. De 2-2 kwam kort daarna wel van de voet van de voor Luuk Bouw ingevallen Patrick Tukker. Drechtstreek moest vijf minuten later ook nog de 3-2 toestaan, die opnieuw op naam kwam van de razendsnelle Rayson Koeiman.

Nadat Drechtstreek voor de derde keer op achterstand was gezet, maakte nu de ingevallen Timo Velberg opnieuw gelijk: 3-3. De druk van Drechtstreek nam steeds meer toe en dat noopte ZBC verdediger Jochem de Goede tot het kort achter elkaar maken twee keiharde overtredingen. Hij moest dus het veld vroegtijdig verlaten. Drechtstreek bleef fel en snel aanvallen en Timo Velberg schoot zelfs de 3-4 binnen. ZBC’97 werd steeds meer teruggedrongen en toen Rayson Koeiman weer een keiharde charge uitvoerde, ontving ook hij zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Leo Uitterhoeve en kon hij het veld verlaten. Zo’n vijf minuten voor het einde van de wedstrijd wist Nik Semcesen de eindstand nog te bepalen op 3-5.

De zwaar bevochten overwinning gaf de ploeg natuurlijk een heel goed gevoel, en coach Schoonewil was ook heel blij met die drie punten. Tegelijkertijd liet hij wel blijken dat hij ontevreden was over het feit dat zijn ploeg drie keer op achterstand was gekomen. Dat had voorkomen moeten worden.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Schelluinen, dat met dertien punten op de tweede plaats staat. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.