35% meer patienten van Albert Schweitzer ziekenhuis worden gevolgd met thuismonitoring

0
128
Foto: Albert Schweitzer ziekenhuis

REGIO – Er wordt steeds gewerkt met thuismonitoring vanuit het Albert Schweitzer ziekenhuis. Op deze manier kunnen er soms zelfs ongeplande opnames of een bezoek aan de spoedeisende hulp voorkomen worden. Het gaat om een toename van 35% volgens het ziekenhuis. “Afhankelijk van hun aandoening, hoeven (patiënten) daardoor bijvoorbeeld niet meer op (alle) controles te verschijnen.”

Een vierkoppig team van verpleegkundigen zit klaar om ingestuurde gegevens van patiënten te checken. Op deze manier helpen zij al tweeduizend mensen. “Afhankelijk van het ziektebeeld en de toestand wordt de ene patiënt intensiever gevolgd dan de ander.” Mochten er in de gegevens afwijkingen zitten, of gaat het met de patiënt minder goed, onderneemt de verpleegkundige actie. “Er wordt indien nodig met de behandelaar besproken wat er nodig is.” Onder andere mensen met COPD, astma, hartfalen en darmontstekingsziekten maken gebruik van thuismonitoring.

Dit is een artikel van onze mediapartner RTV Dordrecht.