De Geul en Gemeente ondertekenen overeenkomst voor aangepast zwemmen

0
145
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Zwemvereniging de Geul verzorgt de aankomende vijf jaar het aangepast zwemmen in Papendrecht. Wethouder Jan Dirk van der Borg, voorzitter Arjan van Tilburg en penningmeester Jacqueline van Mourik-Wenting hebben maandagmiddag de overeenkomst hiervoor getekend.

Wethouder Jan Dirk van der Borg; “Ik ben blij dat het aangepast zwemmen de aankomende vijf jaar ook weer mogelijk is Papendrecht. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook is het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid hebben te kunnen zwemmen en om hun zwemdiploma te halen. Wij zijn er trots op dat zwemvereniging De Geul dit mogelijk maakt met hun vrijwilligers. En daar zijn wij deze mensen ook dankbaar voor.”

“De afdeling aangepast zwemmen staat meestal niet zo voor het voetlicht, terwijl er wekelijks tientallen zwemmers met een beperking bij ons komen sporten. We zijn dankbaar voor het feit dat de gemeente nu met deze nieuwe overeenkomst het belang van sporten voor deze doelgroep onderschrijft. De ondertekening is een mooie gelegenheid om deze groep en de vrijwilligers die zich, vaak al jaren lang, belangeloos inzetten in het zonnetje te zetten.”, aldus Arjan van Tilburg, voorzitter van zwemvereniging De Geul.

Aangepast zwemmen
De afdeling Aangepast zwemmen van zwemvereniging De Geul richt zich op zwemmers met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking. Sinds 2009 maakt deze groep zwemmers deel uit van de vereniging en de afdeling is onderverdeeld in een groep kinderen en volwassenen.

Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar, met een verstandelijke- en/of een lichamelijke beperking, kunnen hier terecht, evenals kinderen die via de reguliere methode niet kunnen leren zwemmen. Ook voor volwassenen met een beperking bestaat er de mogelijkheid om te zwemmen. Voor zowel zwemmers met een verstandelijke beperking als voor mensen met een tijdelijke of chronische lichamelijke beperking. Wie meer wil weten over de mogelijkheden voor aangepast zwemmen, kan kijken op www.zvdegeul.nl/aangepast-zwemmen/algemene-informatie.