Ciarán is de tweede herfststorm van dit jaar

0
145

REGIO – Storm Ciarán is officieel de tweede herfststorm van het jaar. In Vlissingen werd tussen 10.00 uur en 11.00 uur windkracht 9 gemeten. Daarmee kan er officieel gesproken worden van een herfststorm, meldt Weeronline. De eerste herfststorm wat op 19 september.

Het is de vierde storm van 2023. De eerste storm was er op 13 maart. Zomerstorm Poly was op 5 juli de tweede storm. Poly was de zwaarste zomerstorm ooit gemeten in Nederland. Toen werd er een windstoot van 146 kilometer per uur gemeten in IJmuiden en was er sprake van code rood.

Aantal bruggen gesloten voor de scheepvaart
Enkele bruggen in de regio gaan niet meer open voor de scheepvaart. Het gaat om de Brug over de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht, de Papendrechtse Merwedebrug (N3) en de Merwedebrug bij Gorinchem (A27). Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat deze bruggen niet meer open gaan als het te hard waait. Mogelijk sluiten later ook andere bruggen vanwege de storm.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.