Gratis workshop papierknippen

0
259

DORDRECHT – Zaterdag 11 november kan iedereen in Het Dordts Patriciërshuis aan de Wolweverskade aanschuiven bij een workshop papierknippen. Tijdens de openingstijden van het museum maken leden van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst bezoekers bekend met het ambacht van papierknippen. Belangstellenden kunnen doorlopend tot een uur voor sluitingstijd aanschuiven. Ervaring is niet vereist. Alle niveaus van bekwaamheid zijn welkom.

De workshop is onderdeel van de tentoonstelling ‘Kopstukken uit de schaduw’; een expositie die onder meer aandacht besteedt aan de Nederlandse papierknipkunst aan het einde van de 18de en het begin van de 19de eeuw.

Van oudsher wordt de papierknipkunst beoefend door mensen uit alle lagen van de bevolking. Ze omvat een breed scala aan mogelijkheden: geboorte- en huwelijksprenten, schimmenspelen, silhouetten, boekillustraties en stop-motionfilms. Papierknippen geeft je een scherp oog voor contouren, een goede oog-hand coördinatie en concentratie. Designers gebruiken de techniek om snel een ontwerp te beoordelen en kunstenaars om er autonome kunst mee te maken. Sinds 2013 is papierknipkunst opgenomen in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Inloopworkshop, 11 november 2023, 13:00-17:00 uur
Het Dordts Patriciërshuis, Wolwevershaven 9, 3311 AV Dordrecht.
www.papierknippen.nl.