Persbericht: Ontdek werk- en activiteitenlocaties van Gemiva

0
169

PAPENDRECHT – Op woensdag 15 november opent Gemiva haar deuren in Papendrecht. Tussen 13.30 en 17.00 uur ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de vestigingen van Variant aan de Albert Schweitzerstraat 137 en de Johannes Vermeerstraat.

Deze locaties bieden gevarieerde werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals mensen met een handicap, chronische ziekte of andere beperkingen. De open middag is voor iedereen die geïnteresseerd is in deze locaties, zoals omwonenden, familie en vrienden van cliënten, jongeren die speciaal onderwijs volgen en hun ouders, en professionals uit onderwijs of de zorgsector.

Diversiteit
Tijdens het open huis kun je op de twee Papendrechtse Gemiva-vestigingen deelnemen aan activiteiten. Cliënten en medewerkers staan klaar om je te informeren over wat je kunt doen op deze werkplekken.

Albert Schweizerstraat
Tijdens de open middag ontdek je de diversiteit van activiteiten die hier plaatsvinden. Zo kunnen mensen met een beperking in de vestiging aan de Albert Schweitzerstraat 137 aan de slag in houtwerkplaats en kwekerij De Groenderij, textielatelier Van Katoen of kaarsenmakerij In vorm. Er is ook een service- en cateringteam en cliënten runnen samen de sociale wijkwinkel Fideel. Ook doen cliënten vanuit het centrum werk bij een voetbalvereniging en een school in de buurt. Verder is er op deze locatie een afdeling voor mensen met hersenletsel en/of een lichamelijke beperking.

Johannes Vermeerstraat
De vestiging aan de Johannes Vermeerstraat 1 is een kleinschalig activiteitencentrum met veel rust en ruimte voor persoonlijke aandacht. Mensen kunnen er gevarieerde activiteiten doen, zoals koken en bakken, houtbewerking, creatieve activiteiten en een boodschappenservice.

Welzijn en ontwikkeling
Variant is actief in de Drechtsteden en biedt ondersteuning aan mensen met een handicap, chronische ziekte of andere beperkingen. De focus ligt op het bieden van een veilige en stimulerende omgeving waar persoonlijk welzijn en ontwikkeling centraal staan. Meedoen in de samenleving is een essentieel onderdeel van ons werk. De Variant-locaties zijn onderdeel van Gemiva.