Nipte overwinning Drechtstreek op Schelluinen

0
209

PAPENDRECHT – In een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige tegenstanders wist Drechtstreek nog net binnen de reguliere speeltijd drie punten te veroveren op Schelluinen. Het was Rick Sieses die de 1-0 binnen schoot na prachtig voorbereidend werk van de net 18-jarige Levy Pijl. Dat leverde Drechtstreek op de ranglijst een gedeelde derde plaats op.

Op een glad en lastig te bespelen veld hielden de twee tegenstanders elkaar lange tijd goed in evenwicht. Aan beide zijden werden gevaarlijke situaties gecreëerd, maar beide keepers hielden goed stand. Zo ging een hard schot van Schelluinens Kenny Lagendijk rakelings naast het doel van Drechtstreek doelman Alihan Ulusoy.

Voorin bij Drechtstreek waren Koen Lighaam en Thijs den Dunnen enkele malen dichtbij een doelpunt, maar tot scoren kwamen ze net niet. In de laatste minuut van de eerste helft greep Schelluinen doelman Jochem van der Werff goed in na een razendsnelle Drechtstreek aanval over rechts zodat de rust aanbrak bij een 0-0 tussenstand.

Meer venijn
In de tweede helft leek Drechtstreek aanvankelijk net iets meer venijn in het spel te brengen. Er ontstonden wat meer gevaarlijke situaties voor het Schelluinen doel, maar ondanks licht overwicht wist de ploeg van coach Dennis Schonewil niet te scoren. Zo ging een vrije trap van Max Voogelaar van net buiten de zestien rakelings naast en strandden ook enkele andere aanvallen. Er ontstond steeds meer druk op het doel van de gasten, maar doelman Van der Werff hield zijn doel schoon.

Tien minuten voor het eind was Nigel de Deugd heel dicht bij een treffer, maar zijn poging werd net afgetroefd. In de 88ste minuut was de voor Max Voogelaar ingevallen jeugdspeler Levy Pijl heel dicht bij de winnende goal. Zijn vrije trap van net buiten het strafschopgebied ging rakelings naast de linker kruising.

Toen het er net op leek dat de wedstrijd zonder doelpunten zou eindigen, wist Levy Pijl de bal via een fraaie actie klaar te leggen voor Rick Sieses die de winnende 1-0 op het bord bracht. Pijl was in de extra tijd zelfs nog dicht bij nog een doelpunt op aangeven van Timo Velberg, maar dat mislukte net.

Na de winst op Schelluinen staan beide ploegen nu op een gedeelde tweede plaats op de ranglijst. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Groote Lindt in Zwijndrecht. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.