Cinema Senior bij Landvast

0
153

REGIO – Dit jaar bestaat Landvast alweer 15 jaar en om die reden organiseert Landvast diverse activiteiten voor jong en oud. Op donderdag 16 november rolt men de rode loper uit voor de première van de Nederlandse film Rocco & Sjuul. De ochtend én middag worden omgedoopt naar Cinema Senior.

Met Cinema Senior biedt Landvast een vol programma aan, naast de film. Er is gelegenheid elkaar te ontmoeten, te genieten van een heerlijke lunch en een kijkje te nemen bij één van de stands van de bruisende seniorenverenigingen die in Landvast actief zijn. Tijdens de lunch zal een accordeonist de beste nummers uit de goede oude tijd ten gehore brengen.

Sinds de start van Landvast is de missie ‘Landvast verbindt!’ Dit probeert men o.a. door het gastvrij huisvesten van zoveel mogelijk Alblasserdamse en regionale verenigingen. Landvast verbindt letterlijk de haven aan het centrum van Alblasserdam en vervult als ontmoetings- en activiteitenplek een mooie rol, het verbinden van de Alblasserdamse samenleving.

Op deze dag wil Landvast bovenstaande graag samenbrengen. Enerzijds kan men een greep laten zien uit de verenigingen die in Landvast actief zijn, anderzijds is het een ontmoetingsplek. Een film bekijken is altijd gezellig met zijn tweeën, maar is ook een prima uitje om alleen te bezoeken. Door de aanwezigheid van andere gasten bent u niet alleen en wellicht komt u nog bekenden tegen.

De film
Eenzaamheid en mantelzorg zijn in deze tijd dagelijkse onderwerpen. In de film wordt dit op een hele mooie manier verteld en getoond.

In ‘Rocco & Sjuul’ gaat het leven van mantelzorgster en oma Sjuul zijn gangetje totdat ze haar jeugdliefde weer ontmoet, de avontuurlijke en flamboyante Rocco met wie ze vroeger heeft gedanst. Hun opbloeiende verliefdheid zorgt voor onenigheid in hun families. Durven Rocco en Sjuul tot ontevredenheid van hun omgeving toch voor elkaar te kiezen? Is het ooit te laat om opnieuw te beginnen?

Maar mocht u geen liefhebber zijn van Nederlandse film, dan zijn er met ‘The Miracle Club’ en ‘The Killers of the Flower Moon’ twee hele mooie alternatieve keuzes.