Criminaliteit in Papendrecht gestegen

0
506
Archieffoto

PAPENDRECHT – De criminaliteit in Papendrecht is in de eerste helft van 2023 gestegen met 7% ten opzichte van de eerste helft van 2022. Dit blijkt uit cijfers van de politie. Het totaal aantal misdrijven in de gehele regio Rotterdam is in de zelfde periode met 5% toegenomen.

De toename sinds 2022 is de eerste stijging na de coronaperiode. In die periode bleven veel mensen thuis en gebeurde er relatief weinig in de openbare ruimte.

De stijging in Papendrecht is behoorlijk te noemen. Het aantal mishandelingen in Papendrecht toont een stijging ten opzichte van het voorgaande jaar van 62%. In de gemeente is het aantal gevallen van diefstal/inbraak in box, garage, schuur of tuinhuis ook gestegen.

Papendrecht kent wel een daling in het aantal diefstallen van brom-, snor- of andere fietsen (-39%), terwijl dit in de eenheid Rotterdam als geheel juist is gestegen (+17%).

Net als de rest van de regio zien we in Papendrecht een stijging van de ervaren overlast van drugs/drank (+36 incidenten). Ook de overlast door verwarde personen is gestegen (+42%).

Bron: Het Kontakt/Klaroen