Restauratie laatste molen van Dordrecht wordt duurder

0
220
Archieffoto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Er werd wel een beetje rekening mee gehouden, maar de restauratie aan molen Kyck over den Dyck wordt toch een stuk duurder. Deze week is er begonnen met de werkzaamheden en “dus was het wachten op de geactualiseerde offerte die ingaat vanaf het moment dat het werk start”, vertelt voorzitter Theo Oostenrijk.

Oostenrijk is niet blij: “Waar we een beetje voor vreesden, wordt keiharde werkelijkheid. De oude offerte komt nu uit op 290.000 euro. Dat is een behoorlijke tegenvaller.” Tijdens een donatieactie is er in totaal ruim 19.000 euro opgehaald. In plaats van nog 13.000 euro moet er dus nog 33.000 euro opgehaald worden. “Dat moet uiterlijk maart volgend jaar rond zijn.” En Oostenrijk benadrukt: “We hopen nu dat we in het proces geen onverwachte tegenvallers tegenkomen.”

Bedrijfsleven
De molen wordt gerund door voornamelijk vrijwilligers. De voorzitter laat in een persbericht weten dat ze het als hun opdracht zien om de laatste korenmolen van Dordt in perfecte staat met een gezonde huishouding te houden. Daarom wordt er nu over nagedacht of het bedrijfsleven misschien kan helpen: “Bijvoorbeeld door te spreken met bedrijven en organisaties die hun zakelijke insteek een sociaal-maatschappelijke component willen geven. We hopen dat zij ons financieel of, waar dat een optie zou zijn, in natura willen steunen.” Oostenrijk besluit: “Samen houden we de Kyck overeind! Voor jaren en jaren en jaren.”

De molen ‘Kyck over den dyck’ is vanaf de Papendrechtse oever van de Merwede goed te zien.

Bekijk hier de reportage die RTV Dordrecht maakte over de nieuwe tegenvaller voor molen Kyck over den Dyck.

Dit is een bericht van onze mediapartner RTV Dordrecht.