ANWB Automaatje

0
319
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Sterk Papendrecht start op 20 december aanstaande het project ANWB AutoMaatje Papendrecht met een feestelijke eerste rit. Wethouder Jaco van Erk brengt dan de eerste passagier naar Sterk Papendrecht, waar een feestelijke opening zal worden gevierd. Doel van dit nieuwe project is mensen die nu soms gedwongen thuis zitten omdat ze minder mobiel zijn, weer mee te laten doen in de maatschappij. Sterk Papendrecht is nu op zoek naar AutoMaatjes en deelnemers.

Vrijwilligers, de zogenaamde AutoMaatjes, vervoeren met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer op de koffie bij een vriendin. Deze mensen kunnen niet zelf voor vervoer zorgen of kunnen lastig van bestaande vervoersdiensten gebruik maken. AutoMaatjes brengen hen zo letterlijk terug in de maatschappij. Naast vervoer is het persoonlijke contact en elkaar een handje helpen van groot belang. Coördinatie van het project is in handen van Sterk Papendrecht.

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat zij door leeftijd of gezondheid steeds meer worden beperkt in hun bewegingsvrijheid. Zelf auto rijden kan vaak niet meer en steeds een beroep doen op naasten is lastig. Door AutoMaatje Papendrecht toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook minder mobiele mensen weer deel uitmaken van de maatschappij. ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en is op dit moment actief in 115 gemeenten.

Wilt u AutoMaatje worden?
Inwoners van Papendrecht die graag vrijwilliger (AutoMaatje) willen worden bij AutoMaatje Papendrecht kunnen contact opnemen met coördinator Sascha Zonneveld, 06-29216056 of sascha.zonneveld@sterkpapendrecht.nl. Zij neemt dan z.s.m. contact met u op voor een intakegesprek.

Hoe boekt u een rit als deelnemer?
Wie gebruik wil maken van AutoMaatje Papendrecht belt vanaf 20 december uiterlijk 2 werkdagen van tevoren met AutoMaatje Papendrecht, telefoonnummer 078-6154741. De medewerker van Sterk Papendrecht koppelt de deelnemer aan een vrijwilliger bij hem/haar in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers en eventuele parkeerkosten ter plaatse. Voor de rit wordt € 0,35 cent per kilometer gerekend.

AutoMaatje Papendrecht is een samenwerking tussen gemeente Papendrecht, Sterk Papendrecht, de ANWB en enthousiaste vrijwilligers. U wordt de komende tijd regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang van dit project via diverse media.

Voor meer informatie klik hier.