Grote brand in Dordtse Witte de Withstraat

0
313
Foto: Corrado Francke

DORDRECHT – Bij een flatgebouw aan de Witte de Withstraat in Dordrecht is woensdagavond rond 21:30 uur een grote brand uitgebroken. Dit meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Er is opgeschaald naar zeer grote brand en de brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse. Meerdere kelderboxen staan in brand, laat de veiligheidsregio weten. “De rook trekt via het trappenhuis omhoog.”

Het is nog niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt. Op foto’s is te zien hoe mensen over de reling van hun balkons zitten, ogenschijnlijk in een poging te ontsnappen aan het vuur.

Het is al voor de derde keer in een paar dagen dat er brand uitbreekt in een flatgebouw in dezelfde straat. Zondagavond vatte een matras vlam in het flatgebouw, dinsdagavond brandde een droger uit. Het is niet duidelijk of het om hetzelfde gebouw gaat.

De 112-nieuwssite ZHZ Actueel meldt dat diverse mensen vanaf hun balkons zijn gered. De brandweer ging na het blussen aan de slag met het ventileren van de woningen. Hiervoor zijn ook een aantal ramen uit de woningen gehaald.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.