Kapelconcert in Trinitatiskapel: Cantate Domino

0
200

REGIO – Op zaterdagmiddag 25 november is het negende concert in de serie Kapelconcerten van de Dordtse musicus Alisa van Dijk. Deze keer is de Reformatorische Oratorium Vereniging Cantate Domino o.l.v. Piet den Uil te gast. Het koor wordt begeleid door organist Johan den Hoedt en violiste Alisa van Dijk.

Cantate Domino werd in 2012 opgericht door dirigent Piet den Uil. Piet studeerde koordirectie en orgel bij o.a. Joop Schets en Arie J. Keijzer. Het koor zingt repertoire vanaf de Renaissance tot moderne werken, maar deze middag ligt de focus op oratoria van Mendelssohn.

Johan den Hoedt is zowel organist als koordirigent. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Momenteel is Johan als organist verbonden aan De Wijnstok in Dordrecht (Dubbeldam), de Morgensterkerk in Papendrecht en de Maranathakerk in Werkendam.

Alisa van Dijk is cumlaude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus. Ze treedt ook regelmatig op met Johan den Hoedt. Alisa heeft een bloeiende vioollespraktijk in Dordrecht.

Op 25 november is er een afwisselend en feestelijk programma met koorwerken van Felix Mendelssohn; de mooie orgelsolo “Andante mit Variationen” eveneens van Mendelssohn; en de intense “Largo” van Francesco Veracini voor viool en piano.

Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.

De aanvang is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur.
De toegang is slechts € 10. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang.

Adres: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 in Dordrecht.
Voor meer info: www.alisavandijk.nl en www.nicoblom.nl