Vrachtwagen vliegt in brand op A16

0
166
Foto: politie Dordrecht

DORDRECHT – Een trailer van een vrachtwagen is dinsdagavond op de A16 bij Dordrecht in brand gevlogen. Het vuur zou zijn ontstaan nadat de truck een klapband kreeg.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid geeft aan dat de vrachtwagen textiel vervoerde. De brand ontstond rond kwart over negen ter hoogte van de Simon de Danserweg, naast de Dordtse wijk Wielwijk. Vanwege de brand waren twee rijstroken in de richting van Breda tot middernacht dicht.

Droger in brand
Een klein halfuur daarvoor werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Witte de Withstraat in Dordrecht. Ter plekke bleek het te gaan om een droger die vlam had gevat. Een bewoonster van de portiekflat moest uit voorzorg, net als een aantal buren, even het huis uit.

Los van wat rookontwikkeling viel de schade mee en kon de meldster weer snel na het blussen haar appartement in.

Dit is een artikel van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.