Aanmelden voor ‘Vrijwilligersborrel’ in Papendrecht

0
173

PAPENDRECHT – Op woensdag 13 december zijn vrijwilligers in Papendrecht uitgenodigd voor de ‘Vrijwilligersborrel’ in het Leonardo hotel. Tijdens de vrijwilligersborrel zullen burgemeester Van Driel en de wethouders aanwezig zijn om hun waardering uit te spreken naar de aanwezige inwoners: mensen die zich vrijwillig inzetten om Papendrecht nog mooier te maken. Dit alles in het kader van de jaarlijkse Nationale Vrijwilligersdag.

Nationale Vrijwilliger dag
De ‘Nationale Dag van de Vrijwilliger’ is op 7 december, maar in verband met de beschikbaarheid van burgemeester en wethouders wordt het feest dit jaar gevierd op woensdag 13 december. Wethouder Jaco van Erk: ‘ In de afgelopen 1,5 jaar dat ik wethouder ben, heb ik ervaren dat het vrijwilligerswerk in Papendrecht omvangrijk en divers is. Sportverenigingen draaien op vrijwilligers en de vrijwillige inzet van bijvoorbeeld ouders. Maar ook in het omzien naar elkaar leveren veel inwoners van Papendrecht een bijdrage. Bijvoorbeeld in het maatjeswerk vanuit de Zonnebloem, voor mensen met een lichamelijke beperking. Of vrijwilligers die helpen bij de maaltijden, in de woonvoorzieningen van Rivas. En niet te vergeten het werk dat vanuit de kerken wordt gedaan voor inwoners die het moeilijk hebben of ziek zijn. Er zijn veel initiatieven en manieren waarop Papendrechtse inwoners zich inzetten voor een ander of voor de samenleving. Ik kijk er naar uit om deze mensen tijdens de vrijwilligersborrel te ontmoeten.’

Programma
Op woensdag 13 december van 19.30 tot 21.30 uur organiseert Vrijwilligerspunt Papendrecht de ‘Vrijwilligersborrel’. In voorgaande jaren was er een Vrijwilligersontbijt, maar dit jaar is gekozen voor een activiteit in de avonduren. Hierdoor zijn schoolgaande- en werkende vrijwilligers ook in de gelegenheid om deel te nemen. Tijdens de ‘borrel’ is er bijzondere aandacht voor vrijwilligers die voorgedragen zijn door organisaties. Vrijwilligers met een bijzonder verhaal. Of vrijwilligers die al zo lang mee lopen dat ze de schijnwerper verdienen! Daarnaast wordt de kennis over vrijwillige inzet in Papendrecht getest door middel van een pubquiz. Er is plaats voor ongeveer 100 vrijwilligers.

Aanmelden
Aanmelden kan vanaf vrijdag 10 november om 09.00 uur, via de website van Vrijwilligerspunt Papendrecht: www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl. Hiervoor geldt het principe ‘vol is vol’. Aanmelden kan tot en met 7 december of tot dat het maximum aantal is bereikt.
Vrijwilligers die niet digitaal vaardig zijn, kunnen het aanmeldformulier invullen bij de balie van Sterk Papendrecht aan de Veerweg 127.

Meer informatie en contact
Heb je vragen? Neem contact op met het Vrijwilligerspunt.
E-mail: vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl.
Telefoon:.078-6154741