Dordtenaar mishandeld en beroofd na avondje stappen

0
313
Foto: Bureau Rijnmond

REGIO – Een gewelddadige straatroof ’s nachts in Dordrecht. De buit is de telefoon van het slachtoffer. Opvallend is het dat één man het slachtoffer mishandelt en een ander persoon, die de dader vergezelt, op een afstand toekijkt.

Na een avondje stappen in de binnenstad koopt het slachtoffer maandagochtend 11 september wat te eten en loopt omstreeks 2.30 uur via het Achterom naar de Spuiboulevard. Hij ziet een paar zwanen en hij vindt het tafereel mooi genoeg om er met zijn mobieltje een foto van te maken. Maar dan krijgt hij plotseling een klap in zijn gezicht en wordt hij uitgescholden door de man die hem slaat.

Het slachtoffer loopt weg en probeert 112 te bellen. De overvaller probeert dat te voorkomen. Er ontstaat een vechtpartij en de mishandelaar trekt de telefoon uit de handen van het slachtoffer. Vervolgens loopt hij met die telefoon in zijn hand, samen met de andere man richting de Van Godewijckstraat. De dader is herkenbaar gefilmd. Wie weet wie hij is?

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.