Drechtstreek verliest van Groote Lindt

0
213

ZWIJNDRECHT – Na een mooie overwinning tegen Schelluinen een week eerder liep Drechtstreek tegen puntenverlies aan tegen een slimmer Groote Lindt. Die ploeg had vooral in de tweede helft alle trucs nodig om hun winst veilig te stellen. Met de welwillende hulp van de eigen grensrechter en een scheidsrechter die daar niet tegen optrad, haalde het de drie punten binnen.

Vooral in het eerste deel van de wedstrijd stelde de ploeg van coach Dennis Schonewille teleur. Drechtstreek kwam er nauwelijks aan te pas en wist lange tijd voor geen enkel gevaar te zorgen voor het doel van Groote Lindt doelman Raymond Klootwijk. Aan de andere kant was er veel meer gevaar en toen de geroutineerde spits Moustakim Altagh op eenvoudige wijze de 1-0 binnen kon tikken kwam dat niet als een verrassing. Drechtstreek leek daardoor aangeslagen te zijn. De ploeg bleef er weliswaar hard voor knokken, maar vrijwel alle aanvallen werden gesmoord. De voorhoede met Nik Semcesen en Rick Sieses kon niet gevaarlijk worden.

Aan de andere kant kwam het fysiek zeer aanwezige Groote Lindt wel tot aanvallen en dat leidde onder meer tot een vrije trap op zo’n tien meter buiten het strafschopgebied. Het was Hicham Bachau die de trap kort voor rust met een schitterend schot net langs de muur in de uiterste verre hoek naast doelman Alihan Ulusoy kon schieten: 2-0.

In de tweede helft tapte Drechtstreek uit een ander vaatje. De ploeg toonde dat het niet wilde verliezen en het spel ging zich meer en meer af op de helft van Groote Lindt afspelen. Met veel meer aanvalsdrift werd Drechtstreek regelmatig gevaarlijk en doelman Klootwijk kreeg duidelijk meer werk. Nadat de voor Nik Semcesen ingevallen Patrick Tukker een kwartier voor het eind van de wedstrijd de toen dik verdiende 2-1 wist in te schieten, greep Groote Lindt naar een reeks tactische onderbrekingen van de wedstrijd. Het deed alles om de voorsprong te behouden en met behulp van een ongekende reeks ‘blessures’ en buitenspelgevallen slaagde de ploeg erin om de overwinning binnen te slepen.

Na afloop was er aan Drechtstreekzijde veel ergernis en teleurstelling over de wijze waarop jonge scheidsrechter Luca Auerbach de zo duidelijk mistastende grensrechter niet wenste te corrigeren. Daardoor voelde de nederlaag extra zuur aan.

Komende zaterdag treft Drechtstreek op eigen terrein het Dordtse DFC, dat na zeven wedstrijden nog steeds zonder punten op de laatste plaats staat. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.