Ardjan Boersma is kandidaat-Tweede Kamerlid

0
189
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Papendrechter Ardjan Boersma is kandidaat voor de SGP bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. Hij staat op plek 29 van de kandidatenlijst.

De 30-jarige Boersma is sinds 2022 raadslid en fractievoorzitter voor de SGP in de gemeenteraad van Papendrecht. Hij is werkzaam bij SGP Tweede Kamerfractie, waar hij zich vooral bezig houdt met gezondheidszorg en medische ethiek. Als voorzitter van de programmacommissie was Boersma de afgelopen maanden al intensief betrokken bij de verkiezingscampagne van de SGP.

Ardjan Boersma: ‘’Ik vind het een eer om kandidaat-Kamerlid te zijn. Als echtgenoot en vader van twee kinderen wil ik me sterk maken voor jonge gezinnen. Er moeten méér woningen komen voor starters en gezinnen. Het belastingstelsel moet familievriendelijk worden. En er is meer waardering nodig voor mantelzorg en vrijwilligerswerk. Ook wil ik opkomen voor de beschermwaardigheid van kwetsbaar leven. Of het nu gaat om het ongeboren leven in de moederschoot, mensen met een beperking of ouderen bij wie de levenskracht wegvloeit.’’

Ardjan Boersma is de enige inwoner van Papendrecht die verkiesbaar is bij deze Tweede Kamerverkiezingen. De hoogst geplaatste kandidaat uit de Drechtstedenregio is André Flach. Als nummer 3 op de SGP-lijst maakt hij goede kans om Tweede Kamerlid te worden. Tot voor kort was Flach wethouder namens SGP-ChristenUnie in Hendrik-Ido-Ambacht.

Aanstaande zaterdag 18 november om 10:00 uur zijn zowel Ardjan Boersma als André Flach aanwezig op Winkelpark De Meent voor een flyeractie van de SGP.