Nog geen aanhoudingen voor explosie in Dordrecht

0
220
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Een enorme klap moet het geweest zijn, dit weekend in de Magnoliastraat in Dubbeldam. Door een explosie in de nacht van zaterdag op zondag is een van de woningen onbewoonbaar: de puien zijn ernstig beschadigd, de ruiten liggen uit de sponningen en het glas ligt tot in de heg bij de buren. Maar wat de explosie precies veroorzaakt heeft, is nog steeds onduidelijk.

De politie gaat niet uit van een ongeluk, zoals een gasexplosie, maar denkt dat iemand een explosief op de gevel heeft geplaatst of naar binnen heeft gegooid. Mogelijk is het zwaar vuurwerk geweest. De politie heeft nog niemand aangehouden. Op het moment van de explosie was de bewoner niet thuis. Ondanks de ravage raakte ook niemand in de omgeving gewond.

De Dordtse burgemeester Kolff is heeft zondag een bezoek gebracht aan de Magnoliastraat. Daar heeft hij gesproken met buurtbewoners en boa’s, laat hij op X, voorheen Twitter, weten. “De schrik zat er vannacht goed in, maar de buurt pakt het moedig op.”

Foto: RTV Dordrecht

Het is al de derde keer dit jaar dat Dordrecht wordt opgeschrikt door een explosie bij een woning. In augustus werd de ruit van een huis aan de Plutostraat verwoest. In diezelfde maand ging ook een explosief af in de Zeehavenbuurt. Voor dat laatste geval is een 21-jarige man uit Schiedam opgepakt.

De woning in de Magnoliastraat wordt inmiddels permanent bewaakt, om te voorkomen dat er mensen naar binnen gaan of dat er spullen worden meegenomen.

Dit is een artikel van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.