Goedkoper parkeren bij Energiehuis voor sint- en kerstinkopen

0
258
Parkeergarage Energiehuis, foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – De komende zes weekenden hoef je minder te betalen voor parkeren in de parkeergarage Energiehuis. Dat heeft de gemeente Dordrecht geregeld om er zo voor te zorgen dat het minder druk is in het centrum met mensen die daar parkeren om hun inkopen te doen voor de feestdagen.

Parkeren in de parkeergarage Energiehuis kost vanaf komend weekend maximaal 3 euro per dag. Normaal betaal je ongeveer 1,50 euro per uur. Parkeerterrein Weeskinderendijk is en blijft de eerste 24 uur gratis. Vanaf beide parkeerplekken rijdt een gratis pendelbus op zaterdag en zondag. De actie geldt tot en met zondag 24 december.

De gratis pendelbussen rijden op zaterdag tussen 10.00 – 17.30 uur en op zondag van 12.00 – 17.30 uur op en neer. De pendelbus vanaf parkeerterrein Weeskinderendijk stopt bij het busstation aan de Johan de Wittstraat. Vanaf Energiehuis stopt de pendelbus bij de hoek van de Museumstraat en Kolfstraat. De binnenstad is vanaf beide parkeermogelijkheden ook goed lopend te bereiken.

Parkeerroute
De parkeerroute in de binnenstad staat aangegeven met borden. Om het verkeer in de weekenden voor Sinterklaas en kerst in goede banen te leiden, zet de gemeente verkeersregelaars in op de Spuiboulevard. Zodra de parkeergarages in de binnenstad vol zijn, verwijzen zij parkeerders naar parkeergarage Energiehuis of Weeskinderendijk. De gemeente zet hiervoor ook extra tekstkarren in.

De Dordtse wethouder Rik van de Linden vindt parkeren aan de rand van de stad een goede oplossing, maar hoopt dat mensen ook voor de fiets of het OV kiezen. “Om drukte op de weg te voorkomen, blijven de fiets en het OV het makkelijkste om naar de binnenstad te gaan. We nemen nu extra maatregelen om wie met de auto komt een goed alternatief te bieden. Parkeren aan de rand van de binnenstad heeft voordelen. Het is goedkoper en het bespaart tijd en ergernis.”

Dit is een artikel van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.