Drechtstreek speelt gelijk tegen DFC

0
127

PAPENDRECHT – Voor de tweede keer op rij is Drechtstreek er niet in geslaagd om een wedstrijd winnend af te sluiten. Nu was het DFC dat zijn eerste wedstrijdpunt van het seizoen binnen wist te halen in een doelpuntloze wedstrijd waarin beide ploegen zeer matig presteerden.

De wedstrijd tegen de Dordtse hekkensluiter DFC moest door het slechte weer worden afgewerkt op het kunstgrasveld. Daar trad Drechtstreek aan met Koen Lighaam en Timo Velberg in de voorste linie. Beiden werkten hard maar konden behoudens enkele kleine kansen voor het doel van oud-Drechtstreek doelman Daniël Jansen niet echt gevaarlijk worden.

In de tweede helft leken de elf van Drechtstreek zich wat te herpakken. De ploeg wist wat meer gevaar te stichten maar echt kansrijke situaties bleven uit. Ook met het inbrengen van vier wisselspelers, waaronder de 17 jarige Julian Kazen, slaagde de ploeg er niet in om te scoren. DFC liet zich ook zeker niet onbetuigd maar ook dat kwam niet tot scoren. De wedstrijd eindigde hierdoor in 0-0. DFC haalde daarmee de zo begeerde eerste wedstrijdpunt binnen. Ongetwijfeld zal dat de Dordtenaren na 7 nederlagen op rij een beter gevoel hebben geven dan de zeer omstreden verliespartij van een week eerder tegen Schoonhoven. Toen was de ploeg daar al erg dicht bij en verloor het nipt.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek in Gorinchem de uitwedstrijd tegen Unitas. Aanvang is 15.30 uur.