Kerstconcert in Dordtse Trinitatiskapel

0
147

REGIO – Op 8 december komen Christelijk Gemengd Koor Sjier Hasjiriem o.l.v. Reinier Korver, organist Johan den Hoedt, violiste Alisa van Dijk en Henske Bakker ( panfluit ) samen om een feestelijk kerstconcert te geven in de Trinitatiskapel in Dordrecht. De avond wordt gevuld met werken van G.F. Händel, J.S. Bach, en Antonio Vivaldi. Ook op het programma: samenzang in het teken van advent, viool en orgel werken, en delen uit het bekende oratorio De Messiah van Händel.

Het Koor Sjier Hashiriem staat o.l.v. organist en dirigent Reinier Korver uit Werkendam. Het koor is opgericht in 2001 en de naam betekent ‘lied der liederen’ of ‘hoogste lied’. De vereniging zingt repertoire vanaf de barokperiode tot hedendaags repertoire en is vooral gericht op geestelijke composities.

Johan den Hoedt is zowel organist als koordirigent. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Momenteel is Johan als organist verbonden aan De Wijnstok te Dordrecht (Dubbeldam), de Morgensterkerk te Papendrecht en de Maranathakerk te Werkendam.

Alisa van Dijk is cumlaude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus. Ze treed ook regelmatig op met Johan den Hoedt. Alisa heeft een bloeiende vioollespraktijk in Dordrecht.

Henske Bakker heeft panfluit gestudeerd bij Matthijs Koene aan het Conservatorium te Amsterdam. Henske is actief als docerend en uitvoerend musicus en heeft een grote lespraktijk. Henske werkt regelmatig samen met Alisa van Dijk en de dames hebben zich gespecialiseerd in Joodse muziek.

Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.
De aanvang is 20.00 uur. De deur is open om 19.30 uur.
De toegang is gratis: er is een collecte na afloop voor de onkosten.

Adres: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 in Dordrecht.
Parkeren kan voor een voordelig tarief in de parkeergarage aan de Visstraat, slechts 100 meter van de kerk. Voor meer info: alisa.van.dijk@gmail.com.