ZAPpers krijgen speciale ZAP-afvalpas

0
182
Foto: gemeente Molenlanden

PAPENDRECHT – Inwoners van Papendrecht die bij de gemeente als Zwerf Afval Pakker (ZAPper) geregistreerd staan, krijgen straks een eigen ZAP-afvalpas, zodat ze zonder extra kosten hun zwerfafval in de ondergrondse containers kunnen deponeren.

Dat deelde wethouder Arjan Kosten donderdagavond mee tijdens een zogenaamde ‘beeldvormende’ raadsvergadering, die overigens werd gehouden in het raadshuis van de gemeente Molenlanden. De wethouder had hierover vragen gekregen van Martin Verweij namens het Papendrechts Algemeen Belang, die zich zorgen maakte over de ZAPpers, die nog steeds geen duidelijkheid hebben van de gemeente wat ze straks met hun zwerfafval aan moeten.

Wethouder Arjan Kosten kon het PAB en de ZAPpers geruststellen. Zij krijgen de beschikking over een speciale afvalpas voor ZAPpers. Omdat de nieuwe afvalverordening nog op zich laat wachten, is het met de pas nog niet officieel geregeld, maar toch kon de wethouder deze toezegging al wel doen, dit tot tevredenheid van het PAB.

Vanaf 1 januari 2024 wordt een systeem van voorscheiden van afval in Papendrecht ingevoerd, waardoor er betaald moet gaan worden voor het aanbieden van afval. Dat geldt dus niet voor het zwerfafval dat ZAPpers inzamelen.

Bron: Het Kontakt/Klaroen