Nuttige overwinning Drechtstreek tegen Unitas: 1-2

0
157

GORINCHEM – Na de puntendeling een week eerder tegen DFC behaalde Drechtstreek een zeer nuttige overwinning tegen Unitas. Met de herstelde Nik Semcesen en Delano van Herwijnen weer in de basisopstelling ging Drechtstreek op de gebruikelijk geworden manier van start. Het eerste deel van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht en aan beide zijden ontstonden er nauwelijks echte kansen.

Pas na bijna een half uur spelen wist Koen Lighaam de 0-1 binnen te schieten. Hij was de afmaker na een goede aanval waarbij Ronald Tomassen via een fraaie steekbal Luuk Bouw bereikte, die de bal klaar legde voor Lighaam. Iets eerder was Dion Warner ook dicht bij een goal geweest. Unitas doelman Owen Verduijn, die zich regelmatig ver voor zijn doel bevond, liet zich niet verrassen toen Warner hem van grote afstand dacht te kunnen passeren met een ver schot. Verduijn was net op tijd ver genoeg terug om de bal te kunnen onderscheppen. Na het doelpunt leek Drechtsteek meer grip op de wedstrijd te krijgen dan Unitas.

Maar al na twee minuten in de tweede helft wist Unitas de 1-1 te scoren. Het wist de druk wat te verhogen en een vrije trap van afstand schampte net de lat. Daarna hielden beide ploegen elkaar weer in evenwicht. Het gelijk opgaande spel leverde aan beide kanten weinig kansen op. Het schouwspel veranderde toen coach Dennis Schoonewil op hetzelfde moment drie wissels het veld in stuurde.

Door die verse krachten werd Drechtstreek net even iets gevaarlijker en in de tachtigste minuut werd een hard schot van Rick Sieses handig binnen getikt door alweer Patrick Tukker, die deze competitie al vaker als invaller een belangrijk doelpunt scoorde. Hij was ook nu weer goed voor de winnende goal. Unitas zette hierna volop druk op de Drechtstrek defensie, waardoor er aan de andere kant weer kansen ontstonden. Thijs den Dunnen miste bij één van de uitvallen maar nét, na een goede actie van Koen Lighaam, anders was de uitslag wellicht nog hoger uitgevallen.

Drechtstreek doet met deze overwinning goede zaken en blijft mee doen in de bovenste regionen van de 3e klasse C. Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Schoonhoven. Aanvangt van die wedstrijd is 14.30 uur.