Jubilarissen gehuldigd bij Muziekvereniging Excelsior

0
181
Jaap Kooijman, foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Muziekvereniging Excelsior Papendrecht heeft afgelopen maand twee van haar meest toegewijde leden geëerd tijdens een bijzondere huldigingsceremonie. Edward Renneberg vierde zijn 25-jarig lidmaatschap, terwijl Jaap Kooijman werd gehuldigd voor een indrukwekkende 70 jaar durende verbondenheid aan de vereniging.

Edward Renneberg is al jarenlang een gewaardeerd lid van Het Groot Orkest van Excelsior en heeft daarnaast ook een belangrijke rol gespeeld in de professionalisering van de concertproducties door zijn langdurige betrokkenheid bij de concertcommissie. Momenteel bekleedt hij de positie van penningmeester bij Excelsior. Zijn 25 jaar lidmaatschap werd op passende wijze gevierd tijdens de feestavond van Excelsior op 11 november 2023.

Edward Renneberg, foto: aangeleverd

Jaap Kooijman, sinds 2021 erelid en een ware legende binnen de vereniging, werd gehuldigd voor maar liefst 70 jaar lidmaatschap. Gedurende zijn lange en actieve carrière bij Excelsior heeft dhr. Kooijman een grondleggers rol vervuld bij vele facetten die Excelsior tot op de dag van vandaag kenmerken. Dit omvat praktisch organisatorische zaken zoals gebouw- en instrumentbeheer, tot de oprichting en directie van het opleidingsorkest. Daarbij was hij maar liefst 28 jaar bestuurslid, waarvan 13 jaar als voorzitter. Vanwege gezondheidsredenen kon de huldiging van dhr. Kooijman niet plaatsvinden tijdens de feestavond. Daarom werd hij gehuldigd op een speciaal moment tijdens de repetitie van Het Groot Orkest op donderdag 23 november 2023. Na zijn met kenmerkende humor doorspekte dankwoord bracht het orkest hem een serenade door het spelen van een orkestwerk geïnspireerd op de door hem zo geliefde Egerländer muziek.

De muziekvereniging is trots op de rijke geschiedenis met haar leden en is dankbaar voor de belangrijke bijdragen van Edward Renneberg en Jaap Kooijman. Hun toewijding en passie voor muziek hebben de bloeiende vereniging die Excelsior vandaag de dag is mogelijk gemaakt en vormt een inspiratie voor toekomstige generaties.