Papendrecht wint eindelijk weer

0
135

PAPENDRECHT – Met een dik verdiende en zwaar bevochten overwinning heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 25 november op het eigen Slobbengors na drie opeenvolgende nederlagen weer drie punten gepakt door DCV met 3-0 te verslaan. Op het zware veld, waar goed voetbal bijna onmogelijk was, was Papendrecht vanaf de aftrap de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Johan Sturrus was op het middenveld veel sterker dan de gasten. Norichio Nieveld, die een prima partij afleverde, zorgde voor de nodige rust. De hardwerkende en overal aanwezige Rick Molenaar en Djerrel Saffignani zorgden ervoor dat DCV niet aan voetballen toekwam.

Toch duurde het 30 minuten voor de eerste echte kans van Papendrecht te noteren viel. Jay Luciano slalomde door de verdediging van DCV om uiteindelijk te stuiten op keeper Bart de Keijzer. Nog geen minuut later stond alsnog de 1-0 op het bord. Jillroy Ruiz zette met een wonderschone pass Jarden van Ek alleen voor De Keijzer. De linksbuiten bleef rustig en scoorde met een schuiver in de korte hoek.

Na de rust bleef Papendrecht de betere ploeg. Het steeds zwaarder wordende veld zorgde ervoor dat vooral de lange bal werd gespeeld. Papendrecht, dat de mouwen nog eens extra opstroopte, kreeg de eerste kansjes maar de verlossende tweede treffer bleef aanvankelijk uit. De sterk spelende Papendrecht-defensie met Jurvenny Bernadina als uitblinker gaf geen enkele kans weg aan DCV. De dubbele wissel in de 70e minuut bleek een gouden greep. Lorenzo van Wijk en Izzy Stellingwerf zorgden voor nieuw elan in de aanval van Papendrecht.

Een corner in de 75e minuut leidde tot de bevrijdende treffer. Het was Lorenzo van Wijk die na een scrimmage de terugspringende bal in het net knalde. In de 85e minuut was het wederom Van Wijk die de wedstrijd helemaal op slot schoot. Een geweldige steekpass van Izzy Stellingwerf zette de spits alleen voor Bart de Keijzer. Met een bekeken schuiver zette hij de 3-0 eindstand op het bord.

Papendrecht: Rijntjes, Bernadina, Ruiz, Baars, Van der Werff, Molenaar, Saffignani, Nieveld (Stellingwerf), Luciano (Tilroe), Beemsterboer (Van Wijk), Van Ek (Stewart).