Lening voor verduurzaming voortaan via Nationaal Warmtefonds

0
125

PAPENDRECHT – In 2022 en 2023 konden bewoners en eigenaren van een woning in Papendrecht gebruik maken van een duurzaamheidslening om hun huis mee te verduurzamen. De gemeente bood deze lening aan via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Het plafond voor deze duurzaamheidslening is in beide jaargangen snel bereikt. Er is nu een alternatieve lening voor het verduurzamen van je huis.

Veel woningeigenaren zijn de afgelopen jaren aan de slag zijn gegaan met het verduurzamen van hun woning en gebruiken de lening bijvoorbeeld voor het (verder) isoleren van hun woning, het plaatsen van zonnepanelen of het vervangen van ruiten voor HR++ glas, zodat hun huis minder energie verbruikt voor verwarming.

De gemeente blijft het belangrijk vinden dat inwoners mee kunnen doen met de stappen die we samen zetten om Papendrecht te verduurzamen. Een financiële lening is daar een belangrijk instrument voor, daarom wijst de gemeente alle woningeigenaren op een alternatieve lening voor verduurzaming via het Nationaal Warmtefonds.

Alternatieve lening
Als eigenaar en bewoner van een woning, kunt u vanaf nu gebruikmaken van de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Met deze regeling kunt u voordelig geld lenen, ook als u ouder bent dan 75 jaar of minder leningsruimte heeft. Wilt u meer weten over deze lening? Ga naar de website van het Nationaal Warmtefonds. Daar vindt u alle informatie over voorwaarden, het maximumbedrag en waar u deze lening voor kunt gebruiken.