Bouwmedewerkers onwel; brandweer vindt blauwzuurgas

0
190
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Bij het bouwterrein van het Dordthuis aan de Spuiboulevard in Dordrecht zijn woensdag twee bouwmedewerkers onwel geworden door het inademen van blauwzuurgas. Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid was er geen gevaar voor de wijdere omgeving. Toch zijn de bouwwerkzaamheden voorlopig stilgelegd voor nader onderzoek.

Het ongeval vond even na half twaalf plaats tijdens graafwerkzaamheden op het bouwterrein. Een van de grondwerkers werd onwel. De toegesnelde hulpdiensten, ambulance en brandweer, constateerden dat de man onder meer last had van branderige ogen. Niet veel later kreeg ook de andere grondwerker last van deze klachten. Na een minuut of twintig waren de klachten voorbij.

De werkzaamheden op het terrein zijn stilgelegd en de brandweer constateerde na onderzoek een verhoogde aanwezigheid van blauwzuurgas. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio ZHZ is er geen gevaar geweest voor de wijdere omgeving. De brandweer heeft het onderzoek inmiddels afgerond en het bouwterrein weer vrijgegeven.

De aannemer, verantwoordelijk voor het bouwterrein, heeft de werkzaamheden nog niet hervat. Een specialist van het bedrijf doet eerst nog nader onderzoek.

Het is niet de eerste keer dat er incidenten zijn op het bouwterrein van het Dordthuis. Eerder werd een benzinehoudende stof aangetroffen.

Dit is een artikel van onze mediapartner RTV Dordrecht.