Dordtse burgemeester sluit woning na vondst hennepkwekerij; ook vuurwerk gevonden

0
178
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT- Een woning in de Dordtse wijk Sterrenburg moet voor drie maanden dicht wegens de vondst van een hennepkwekerij. Daarnaast is in een huis in Stadspolders een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen.

In het drugspand vond de politie deze week 174 hennepplanten. Ook werd er stroom afgetapt in de koopwoning aan de Brittenburg.

‘Zeer grote hoeveelheid vuurwerk’
Het vuurwerk werd gevonden aan het Pearl Buck-erf. Volgens de gemeente Dordrecht ging het om een ‘zeer grote hoeveelheid vuurwerk’, dat deels bestond uit professioneel vuurwerk en deels uit consumentenvuurwerk. De bewoner van het huis heeft een last onder dwangsom van 10.000 euro gekregen. De gemeente wil hiermee voorkomen dat de bewoner nogmaals in de fout gaat.

De gemeente benadrukt dat het alleen toegestaan is om vuurwerk te hebben op 29, 30 en 31 december. Op deze dagen mag iemand maximaal 25 kilo consumentenvuurwerk in huis hebben.

Dit is een bericht van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.