Nieuwe kademuur voor Dordtse Aardappelmarkt

0
123
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Met een officiële handeling door de Dordtse wethouder Rik van der Linden is deze week gestart met het herstel van de kade bij de Aardappelmarkt, in de binnenstad van Dordrecht. Meerdere kades in dit gebied zijn toe aan groot onderhoud. Na het herstel van de kade kan die er weer 100 jaar tegenaan.

De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen een nieuwe stalen damwand achter de bestaande kademuur. Vervolgens wordt de bestaande kademuur verwijderd en kan de nieuwe stalen constructie als kademuur functioneren.

Wethouder van der Linden mocht de eerste damwand ‘persen’, zoals dat heet. De stalen damwanden worden als het ware naar beneden geduwd. Uiteindelijk is er aan de buitenkant niets meer van te zien. De nieuwe kademuur bij de Aardappelmarkt kan er weer een eeuw tegenaan.

Dit is een artikel van Fokko van der Straaten voor onze mediapartner RTV Dordrecht.