Drechtstreek verliest thuis van Schoonhoven

0
135

Nik Semcesen – foto Piet van Beest

PAPENDRECHT – Drechtstreek is er zaterdag niet in geslaagd om opnieuw punten te veroveren. Het verloor op eigen veld met 2-3 van het lager geklasseerde Schoonhoven. De thuisploeg begon niet al te sterk aan de wedstrijd waarbij het veel balbezit aan de tegenstander moest laten. Drechtstreek speelde domweg niet goed genoeg; er was nauwelijks een goede aansluiting tussen de linies.

In de matige eerste helft creëerde Drechtstreek nauwelijks kansen terwijl dat bij Schoonhoven wat meer het geval was. Toch hielden de ploegen de stand op 0-0, totdat er na zo’n twintig minuten in de wedstrijd een felle discussie ontstond tussen scheidsrechter Adrie Schot en Drechtstreek trainer Dennis Schoonewil, waarna Schoonhoven een vrije trap mocht nemen. Schoonhoven nam die kans waar en scoorde de 0-1 toen de vrije trap in de Drechtstreek defensie niet goed werd weggewerkt. Dat bracht de 0-1 ruststand op het bord.

In de tweede helft ging Drechtstreek een stuk beter van start. Dat leidde ook de gelijkmaker die op dat moment zeker terecht was. De 1-1 in de 70ste minuut van de opnieuw ingevallen Patrick Tukker werd gescoord na een goede pass van Dion Warner die Koen Lighaam de gelegenheid gaf om Tukker in stelling te brengen. Zes minuten later zette Schoonhoven opnieuw stevig aan kwam het weer op voorspong: 1-2.

Een minuut of vier voor het eind van de wedstrijd moest Drechtsreek na een vrije trap tegen ook nog de 1-3 incasseren. Het zette in de slotminuten veel druk op zijn tegenstander en Koen Lighaam scoorde nog wel de 2-3, maar verder kwam men niet.

Volgende week speelt Drechtstreek de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Het speelt dan opnieuw thuis tegen oude bekende Wieldrecht. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.